αίθρια

                                                                   

υαλοσκεπές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος                  [2016]

    Το έργο των 10 υαλοσκεπών στο ΚΠΙΣΝ, στην Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας, στην Καλλιθέα, είναι ένα έργο αποφασιστικής σημασίας για το σχεδιασμό των υαλοσκεπών, όπου η λεπτομέρεια έχει μεγάλη σημασία.

   Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου συμπυκνώνει όλη την τεχνογνωσία μας στις γυάλινες κατασκευές, τις σκιάσεις, τις μεταλλικές κατασκευές, καθώς και τη διοίκηση έργου και επίβλεψη εργοταξίου.

    Και μάλιστα, όπως συμβαίνει πάντα, εγκαινιάσαμε πολλές καινοτομίες, από τις βίδες της Ejot μέχρι τη στήριξη ενός επιπέδου σε τρία, από την κατάργηση των διακοσμητικών τελειωμάτων μέχρι τις μη-μεταλλικές διατομές υάλωσης της Schüco και από τον υψηλών αποδόσεων υαλοπίνακα heliolite®-Guardian  μέχρι τις ειδικού σχεδιασμού εξωτερικές περσίδες - σχάρες !     Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, απόλυτα σύμφωνο με τη μελέτη του Renzo Piano.    

    Eπίβλεψη και γενική κατασκευή του Κέντρου :  JV Impregilo - TERNA                                                      [ en]εφελκυόμενες κατασκευές


παραβολικό στέγαστρο αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη                [2016]            

 Με το  σύστημα analysis, πρώτα αναλύουμε το φορέα με δεδομένη τη γεωμετρία του, κατόπιν υπολογίζουμε τις τάσεις που θα αναπτυχθούν στην περίμετρο  και τις στηρίξεις του υφάσματος,ώστε να διαλέξουμε τα κατάλληλα μέσα στήριξης και τις τάσεις εφελκυσμού, ενώ στο ενδιάμεσο ενδέχεται να τροποιήσουμε τη γεωμετρία του υφάσματος ώστε να παροχετεύει τα νερά.   Τέλος ελέγχουμε τις τάσεις που θα ασκηθούν στο ύφασμα και ολοκληρώνουμε την επιλογή μας.

H όλη ανάλυση και ο σχεδιασμός των λεπτομερειών, η επιλογή των υλικών και η εφαρμογή του συστήματος είναι αυθεντικά και σύμφωνα με τις γνωστές και καθιερωμένες πλέον αρχές ποιότητας του Κτίριο Design.


Το ΚΤΙΡΙΟ DESIGN


Eίμαστε μια Ελληνική επιχείρηση, ευέλικτη και δυναμική με επιτυχή και αναγνωρισμένα έργα σε όλη την Ελλάδα.  Εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα και πιστοποιημένη εφαρμογή Ευρωπαϊκών Προτύπων, χάρη στη διοίκηση υψηλού επιπέδου και το σωστό συντονισμό μεγάλου αριθμού επιλεγμένων συνεργατών, αφοσιωμένων στις ίδιες αρχές, τις οποίες εφαρμόζουν σε κλίμα αυτοπειθαρχίας και συνενόησης.

Ειδικευόμαστε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή αυθεντικών λύσεων και συστημάτων για αίθρια, γυάλινες προσόψεις, διαχωριστικά και υαλοπετάσματα, και επίσης σε εφαρμογές ηλιοπροστασίας,σκίασης, και, γενικά διαμόρφωσης όψεων και επικαλύψεων.

Oι εφελκυόμενες κατασκευές με τεχνικά υφάσματα, πολυεστερικά, pvc και Etfe προαπαιτούν ένα νέο επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο, το οποίο μας ελκύει και στα πλαίσιά του αναπτύσσουμε το σύστημα analysis.   Προτείνουμε αυθεντικές λύσεις μοναδικού σχεδιασμού για κάλυψη μεγάλων οροφών χωρίς αρμούς, για διακοσμητικά και λειτουργικά σκίαστρα, σταθερά και μετακινούμενα και πολλές αρχιτεκτονικές εφαρμογές όψεων, διαχωριστικών και ψευδοροφών.   Για σύνθετες και περίπλοκες περιπτώσεις, συνεργαζόμαστε με την Airsculpt.  

Είναι τα Συστήματα heliolite®,  heliolite + δ, analysis, system-1 kd, όπου οι διατομές και οι στηρίξεις, καθώς και τα περιμετρικά τελειώματα, σχεδιάζονται ειδικά για κάθε έργο, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σε αισθητική και λειτουργική ολοκλήρωση

Τα έργα μας είναι ονομαστά για την αντοχή και λειτουργικότητά τους, και ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής τεχνολογίας.


Υάλωση, σκίαση και επενδύσεις


Οι λύσεις υάλωσης που προτείνουμε είναι πάντοτε βιοκλιματικές και σύμφωνες με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον τρόπο που υλοποιούνται και στα συστατικά τους.

Επίσης ενσωματώνουν λύσεις φυσικού αερισμού και δροσισμού, καθώς και λύσεις σκίασης - ηλιοπροστασίας από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι την εφαρμογή.

Στις επενδύσεις πάνελ στα υαλοπετάσματα και στις επενδύσεις δαπέδων εσωτερικά και εξωτερικά, προτείνουμε τις μεγάλες λεπτές πλάκες πορσελάνης της Levantina, με μεγάλη αντοχή, ειδική συγκόλληση στο σκελετό και φανταστικά αποτελέσματα ενιαίας επιφάνειας χωρίς αρμούς και πλαίσια

Για τις μεταλλικές επενδύσεις εφαρμόζουμε κυρίως λεπτά φύλλα χαλκού και τσίγκου.   Συνεργαζόμαστε με τη Χαλκόρ, τη NedZink και τη Draco tools.